DE CE LIPSESC DIN BIBLIE 18 ANI DIN VIATA LUI IISUS? VIDEO DOCUMENTAR
Iisus apare in povestirile Bibiliei undeva la varsta de 12 ani intr-o biserica, vorbind preotilor din vechile scripturi, si brusc apoi reapare la varsta de 30 de ani cand Ioan Botezatorul ii face botezul in apa Iordanului. De ce lipsesc din Biblie 18 ani din viata lui Iisus?
Abia pe urma se pune mare accent pe minunile si vindecarile pe care le-a facut intre varsta de 30 si 33 de ani. Practic Biblia relateaza 15 ani din viata lui Iisus, dintre care se pune accent mare pe nastere si pe ultimii 3 ani, dar lipsesc alti 18 ani.
Unde a fost Iisus in tot acest timp?
Ei bine, de la varsta de 13 ani, Iisus a plecat spre rasarit in zona Tibetului de azi, apoi in India, Kasmir, dupa care a revenit in zona Israelului de astazi. In aceste zone a invatat tehnici de purificare, de meditatie, invataturi budiste, etc.
Un renumit ziarist rus de la sfarsitul secolului XIX, pe nume Nicolas Notovitch, a facut o expeditie pana la manastirea Hemis din zona Ladakh din Tibet, in cautarea urmelor lui Iisus. Surpriza mai mare vine cand calugarii de la manastire i-au aratat lui Notovitch un pergament in care erau scrise intamplari din viata unui anumit Issa (cel mai probabil Iisus. In limba araba numele lui Iisus era Isa sau Issa), cum a ajuns in Tibet cand era copil de 13-14 ani (un an a durat pana ce a ajuns Iisus din Israel in Tibet) si despre marea viteza de invatare a tehnicilor tibetane si budiste.
Potrivit manuscrisului de la manastire, Issa a trait la 500 de ani dupa moartea lui Buddha, lucru care coincide cu perioada care lipseste din Biblie despre viata lui Iisus. Notovitch a revenit in Rusia si a surprins intreaga lui drumetie intr-o carte “The Unknown Life of Jesus Christ” terminata si publicata cu mari dificultati, deoarece editurile ii respingeau manuscrisul.
Iata ce spune si Cayce:
In tineretea sa, in acord cu legile si obiceiurile, El a trait in casa tatalui sau. Apoi, El a trecut in grija maestrilor sai [...], mai intii in India, apoi in Persia, apoi in Egipt, pentru ca este scris: “Fiul meu va fi chemat in Egipt”. Cit despre studiile sale, ele constituiau o parte din programul de pregatire stabilit Lui (prin Iudita). Ele comportau, in primul rind, studierea bazelor Legii. Si Legea, in Marele Initiat, trebuie sa se manifeste prin iubire, mila, pace, spre desavirsirea scopului pentru care El a fost chemat.
Scolarizarea din Palestina a fost sederea in Templu – in perioada cind El era la Ierusalim, asa cum povesteste Luca, intre rabini si profesori. Studiile din India, Persia, Egipt au acoperit perioade mult mai lungi. In scoli, El era inscris sub numele de Iosua.
Nu la Alexandria, ci mai mult la Heliopolis a facut El studiile care conduceau la profetie, adica pregatirea examenelor si trecerea lor – asa cum a facut si Ioan (Botezatorul). Ei erau in clase diferite.
Iisus a stat in India de la treisprezece la saisprezece ani. Un an de calatorie in Persia. Si-a petrecut cea mai mare parte a timpului sau in Egipt, studiind…Asa cum arata pe larg documentele care vor fi descoperite si care acum sint ingropate in Piramida… Caci acolo erau instruiti initiatii
Aceste invataturi din India vizau modul de purificare si de dezintoxicare a corpului, fortificarea lui fizica si mentala. In calatoriile sale in Persia, Iisus a studiat medicina si mijloacele de a coordona energiile corpurilor (fizic, mental si spiritual) conform invataturii date acolo de Zu si de Ra in Egipt, ceea ce constituise baza invataturilor din Templu.
Iisus a studiat la BENARES. A fost trei ani acolo. Maestrul se numea Arcahia (UDRAKA?).
Oricum, se stie ca Biblia a fost de doua ori triata si revizuita cum s-ar spune, odata de imparatul Constantin cel Mare, cand a organizat consiliul de la Niceea/Nicea/Nicaea in 325, iar a doua oara de imparatul Teodosie I la Constantinopol in 381. Aceste trieri au fost facute tocmai cu scopul de a lasa doar ceea ce era necesar pentru ca credinciosii ortodocsi sa fie condusi si indoctrinati. Biblia a fost privata de multe texte foarte valoroase, motiv pentru care inclin tot mai tare sa ma uit si in alte surse cat mai credibile pentru a-mi linisti atat setea de cunoastere, cat si pentru definirea directiei in care sa privesc pentru a-l gasi pe Dumnezeu, adica in interior.